Hirdetés

1924. Az új munkáspárti kormány új változásokat vezet be, amelyet mindenki megérez és Downton sem marad ki ebből. Robert, Mary és Branson együtt próbálnak navigálni ebben a nehéz és instabil helyzetben, hogy a legjobbat hozzák ki belőle és továbbra is biztosítsák a birtok jövőjét a következő nemzedék számára is. Branson még fontosabb szerepet játszik Downtonban mind eddig valaha, de továbbra is megkérdőjelezi helyzetét a világban. Mary végre elfogadja, hogy újra szeretne férjhez menni, de vajon talál-e olyan boldogságot, mint Matthew oldalán?

 

január 15., hétfő 10:001924-et írunk és az országban történő változások közepette Downton próbál helytállni. A háborús emlékmű felállítása körüli vita váratlanul szembeállítja Carsont Roberttel és Mrs Hughessal. Mialatt nem kívánt női érdeklődés középpontjába kerül Jimmy, Thomas ultimátumot ad Baxternek. Branson virágzó barátsága komoly aggodalommal tölti el Robertet, miközben Mary újra készen áll a szerelemre.
január 16., kedd 10:30Miközben a ház az előző esti drámai események után megpróbálja összeszedni magát, Robert nehéz döntés elé néz. Daisy nehezen halad a tanulással, de Mrs Patmorenak van egy ötlete, ami talán segíthet és mindent megold. Thomas ügyködése Baxterrel lehet, hogy veszélybe sodorja a nő barátságát Molesleyvel. Lord Merton tovább udvarol Isobelnek; amikor pedig Mary hírneve veszélybe kerül Anna meglepő segítségre lel…
január 17., szerda 10:30Mary titkos randevúja majdnem kiderül, de Violet gyors gondolkodása megmenti a helyzetet. Robert nagyon mérges lesz, amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy tervezte. Újra vizsgálják a Green halála körüli eseményeket; eközben Mrs Patmore szörnyen érzi magát egy régi ügy miatt, de Carsont nem érdekli. Branson egy érdekes ajánlatot kap, amely Downton jövőjét is érintheti. Ezalatt Violet múltjából megjelenik valaki, aki rég eltemetett titkokat hoz a felszínre..
január 18., csütörtök 10:30Sarah Bunting megjegyzései továbbra is hatalmas ellentéteket vált ki a családban, de ezúttal messzire ment. Thomas visszatérvén Downtonba megmagyarázhatatlan betegségtől szenved, Baxter gyanítja, hogy több van mögötte, mint amit elmond neki. Ezalatt Violet felfedi Isobelnek a meglepő igazságot a múltjával és Kuragin herceggel kapcsolatban. Mary döntésre jut Lord Gillinghammal kapcsolatban, de a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy tervezte.
január 19., péntek 10:30Simon Bricker visszatér Downtonba, hogy megbeszélje Coraval a festményt, de lehet, hogy ezúttal a flörtölése túllépett egy határt? Branson nehéz döntést hoz Sarah Bunting kapcsán; Rose találkozik egy vonzó idegennel. Hogy megakadályozza Isobelt, hogy rossz döntést hozzon Lord Mertonnal kapcsolatban, Violet Doktor Clarkson segítségét kéri, de a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt eltervezték.
január 22., hétfő 10:30Robert és Cora közötti kapcsolat a múltkori veszekedés miatt elég feszült. Blake ügyködése eredményes lesz, amikor Mary váratlanul megsajnálja az ellenfelét. Edith szörnyű hírt kap, és úgy dönt, hogy drasztikus lépéseket tesz. Egy titokzatos tipp következtében Baxter belekeveredik Green halálesete körüli nyomozásba.
január 23., kedd 10:30Rosamund megérkezik Downtonba, Edith meglepő távozása után. Vajon a titka végleg kiderül a család számára? Ezalatt Rose boldogan mutatja be barátját Atticust és szüleit először Downtonban. Molesley aggódik, hogy Daisy elveszíti érdeklődését a tanulmányai iránt, ezért kitalál egy tervet, hogy segítsen. Úgy tűnik, hogy Anna és Bates problémái végre eltűntek ezért elkezdik tervezni a jövőt Downtonon kívül.
január 24., szerda 10:10Zajlanak az előkészületek Rose nagy napjára, de a két családban lévő feszültség az esküvői előkészületeket fenyegeti. Edith Marigoldot érintő megoldása, úgy tűnik, szépen megoldódik, de nem tudják Corával, hogy mennyi ideig tudják Robert előtt titokban tartani. Londonban Denker megmutatja egy új oldalát a személyiségének, amely sok mindenkinek okoz bajt. Mrs Patmore még mindig feldúlt, de Robert kigondolt valamit.
január 25., csütörtök 10:30Vadászidény van. Rose apósa, Lord Sinderby kibéreli a Brancaster kastélyt Northumberlandben és meghívja a Crawley családot is. Mialatt élvezik a fajd lövészetet, egy botrányos titok láthat napvilágot, mely elonthatja az ünnepet. Meglepetések történnek, ahogy a családok egyre inkább megismerik egymást és még új arcok is feltűnnek a színen. Amíg a család a kastélyban tartózkodik a szolgák Downton Abbey-ben tartják a frontot, és egy valószerűtlen szerelem is kialakul…
január 26., péntek 10:30Újra itt a karácsony Downton Abbey-ben. De az ünnepet elronthatja, hogy Anna lehet, hogy börtönbe kerül. Bates drasztikus lépéseket tesz, hogy tisztázza a nevét. A karácsonyt végül ünnepi hangulatban tudja élvezni a család és a szolgálók is miközben megtapasztalnak romantikus szerelemet, szívszorító búcsút, elvesztett szerelmek szomorú emlékeit és örömteli találkozást.
január 29., hétfő 10:05Lady Mary múltja újra kísért, amikor egy váratlan látogató ultimátumot ad neki. A Downton kórház vezetése körüli vitába Violet is beszáll. Mrs Hughes furcsa kéréssel áll elő Mrs Patmorenak a közelgő esküvő kapcsán; Anna gyereket szeretne Johntól, de probléma adódhat, ugyanakkor jó hírt kap a rendőrségtől.
január 30., kedd 10:30A család és a szolgák számára egy boldog nap kezdődik, de pánik lesz a vége, ami nehéz döntés elé állítja Robertet. Most, hogy Tom Amerikában van Mary a farm intézője. Mrs Drewe meglátja Marigoldot, Edith lányát, a mezőgazdasági kiállításon, ami pánikot kelt. Edithnek konfliktusa lesz az új szerkesztővel az új ötletek miatt. Mary Londonba megy, hogy segítsen Annanak orvost találni.
Többi epizód tartalma

MŰSORON